AlexH 0 Posted December 31, 2009 With today being New Years Eve I thought it was a good moment to start a discussion about what you like to drink with your spicy meals! I love wine, but when it comes to very hot dishes I have always stayed with beer (...or water). Do you have any favourite wines (white or particularly red) that you think go well with your chilli dishes?? ...and happy 2010! Share this post Link to post Share on other sites
Stefania 4,329 Posted December 31, 2009 Facciamo spesso delle cene a base di peperoncino a casa nostra! Il vino che piace di più è rosso corposo come l'Amarone della Valpolicella. Dopo gli assaggi di superhot è molto apprezzato anche il latte @lonewolf translate please ... Share this post Link to post Share on other sites
nipotastro 1,352 Posted January 1, 2010 luckily we have a lot of wine types to drink on hot dishes... some of my favourite red wines for this use: barolo (piemonte) chianti (toscana) negramaro (puglia) montepulciano d'abruzzo (of course) nero d'avola (sicilia) .... but not only theese Share this post Link to post Share on other sites
kendalen 0 Posted March 6, 2010 luckily we have a lot of wine types to drink on hot dishes... some of my favourite red wines for this use: barolo (piemonte) chianti (toscana) negramaro (puglia) montepulciano d'abruzzo (of course) nero d'avola (sicilia) .... but not only theese Share this post Link to post Share on other sites
tribo75 18 Posted March 6, 2010 Io di solito bevo acqua o birra. In particolare quando consumiamo i nachos con la salsa di cipolle ed habanero, accompagnata da formaggio tenero per smorzare la piccantezza, la birra è la cosa migliore. Quando bevo vino di solito scelgo un rosso, quasi mai un bianco. Scelgo sempre vini sardi perchè li trovo più facilmente e perchè sono abituato a quei sapori. Share this post Link to post Share on other sites